Welkom

4.-Steekproeven-back-to-basics-Paul-van-Batenburg

Tiende symposium Statistical Auditing 17 mei 2017
Op de site van het Limperg Instituut zijn alle presentaties te vinden, ook mijn Jip-en-Janneke-trekken-een-steekproef-verhaal. Zelf ben ik erg tevreden over de formule:

bijdrage aan foutprojectie = foutbedrag/kans op aantreffen,

want dat verbindt een aantal theorieen en alles wat je snapt hoef je niet te leren!

Ik had maar 30 minuten voor mijn verhaal, en dat was aanpoten. Ik denk dat het uitstekend in een uur over te brengen is op een vaktechnische bijeenkomst van uw kantoor. U kunt het zelf proberen, maar ook mij inhuren (inclusief een paar gratis grappen). Interesse in deze investering? pvanbatenburg@deloitte.nl

 

 

——————————————————————————————————————————————————–

DOWNLOADSERVICE

——————————————————————————————————————————————————————————

Welkom op de website van Paul van Batenburg

Ik hoop dat u op deze website terecht bent gekomen omdat u op zoek bent naar ondersteuning op het gebied van steekproeftoepassingen. Steekproeven zijn geen doel op zichzelf maar een hulpmiddel in situaties waar integraal onderzoek niet mogelijk of niet efficient is. Deloitte Risk Services biedt diensten aan om u te helpen bij het opzetten, berekenen, selecteren en evalueren van steekproeven om daarmee effectief en efficiënt te controleren. Een voorbeeld van deze dienstverlening is het gebruik van de Gamma verdeling voor het oplossen van praktische vraagstukken bij steekproefcontroles: het uitbreiden van steekproeven, het combineren van steekproeven met ongelijke kansen, het bepalen van toleranties voor deelpopulaties en nog veel meer wordt uitgelegd en ondersteund met voorbeeld spreadsheets die op eigen risico zijn aan te passen aan uw eigen situatie.
Toepassingsgebieden zijn onder andere:

Wie zonder al te veel kennis googelt naar een handig programmaatje om een steekproefomvang te bepalen komt vaak terecht bij hulpmiddelen om een schatting betrouwbaar en nauwkeurig genoeg te laten zijn. Die hulpmiddelen heb ik ook (zie daarvoor de pagina Schattingen) maar ik benadruk dat dit soort steekproeven niets met controle te maken hebben. Schattingen keuren goed totdat je te veel fouten vindt, bij controle keur je goed als je voldoende correcte uitkomsten hebt!

In het menu staat hoe en wanneer ik bij Deloitte bereikbaar ben. Naast mijn werk voor Deloitte geef ik colleges aan de Nyenrode Business Universiteit en (eens per jaar) aan de Universiteiten van Maastricht en Tilburg. Onderwerp is daarbij steeds het toepassen van statistiek. Ik ben geïnteresseerd in het geven van gastcolleges op universiteiten en hogescholen over theorie en praktijk van statistiek in de controle.