Welkom

Welkom op de website van Paul van Batenburg  www.steekproeven.eu


DOWNLOADSERVICE

BLOG JBF

IPE BLOG 13052020

BLOG controle van een bestand

BLOG Cijferanalyse ten tijde van Corona

http://www.steekproeven.eu/wp/welkom/blog-voorraadcontrole-now


.

.

.

.

.

Presentatie Symposium 22 mei 2019
1. Steekproeven als veel fouten worden verwacht, Paul van Batenburg

Voorbeeld regressieschatter REGRESSION

SMASH 2019 V1  SMASH 2019 V1 

artikel AQ: klanten lopen weg bij kritische accountants

wfr artikel versie 2

—————————————————————————————————————————————————————-

Ik hoop dat u op deze website terecht bent gekomen omdat u op zoek bent naar ondersteuning op het gebied van steekproeftoepassingen. Steekproeven zijn geen doel op zichzelf maar een hulpmiddel in situaties waar integraal onderzoek niet mogelijk of niet efficient is. Deloitte Risk Advisory biedt diensten aan om u te helpen bij het opzetten, berekenen, selecteren en evalueren van steekproeven om daarmee effectief en efficiënt te controleren. Een voorbeeld van deze dienstverlening is het gebruik van de Gamma verdeling voor het oplossen van praktische vraagstukken bij steekproefcontroles: het uitbreiden van steekproeven, het combineren van steekproeven met ongelijke kansen, het bepalen van toleranties voor deelpopulaties en nog veel meer wordt uitgelegd en ondersteund met voorbeeld spreadsheets die op eigen risico zijn aan te passen aan uw eigen situatie.
Toepassingsgebieden zijn onder andere:

Wie zonder al te veel kennis googelt naar een handig programmaatje om een steekproefomvang te bepalen komt vaak terecht bij hulpmiddelen om een schatting betrouwbaar en nauwkeurig genoeg te laten zijn. Die hulpmiddelen heb ik ook (zie daarvoor de pagina Schattingen) maar ik benadruk dat dit soort steekproeven niets met controle te maken hebben. Schattingen keuren goed totdat je te veel fouten vindt, bij controle keur je goed als je voldoende correcte uitkomsten hebt!

In het menu staat hoe en wanneer ik bij Deloitte bereikbaar ben. Naast mijn werk voor Deloitte geef ik gastcolleges aan de Nyenrode Business Universiteit (een driedaagse cursus Statistical Auditing, zie de pagina voor een link) en de Universiteiten van Maastricht, Rotterdam en Tilburg. Onderwerp is daarbij steeds het toepassen van statistiek. Ik ben geïnteresseerd in het geven van gastcolleges op universiteiten en hogescholen over theorie en praktijk van statistiek in de controle.